Μια μετακόμιση σηματοδοτεί μια νέα περίοδο της ζωής σου και θες όλα να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο αλλά συγχρόνως και με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Σε καταλαβαίνουμε και είμαστε δίπλα σου σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής σου και στη μετακόμιση σου σε έναν νέο χώρο. Το κόστος μιας μετακόμισης επηρεάζεται κατά βάση από το μέγεθος του σπιτιού, το βάρος των αντικειμένων προς μεταφορά, τη συσκευασία των αντικειμένων σου, τη χρήση ή όχι ανυψωτικού μηχανήματος, από την απόσταση καθώς και τη χρονική περίοδο μεταφοράς.

Φυσικά και όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει με οικονομικό τρόπο, απλά ακολουθώντας τα παρακάτω 5 tips που οι εξειδικευμένοι και έμπειροι συνεργάτες μας αναφέρουν. Ας τα δούμε αναλυτικά, ώστε να οργανωθείς καλύτερα και να φτιάξεις ένα πλάνο για μια οικονομική μετακόμιση.

οικονομική μετακόμιση

Πρώτο tip για οικονομική μετακόμιση: Ζήτησε εκτίμηση κόστους για τη μετακόμιση σου

Αφού έχεις επιλέξει τη μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει τη μετακόμιση σου, ζήτησε από τον μεταφορέα να επισκεφτεί τον χώρο σου και να κάνει εκτίμηση της μετακόμισης. Να καταγράψει τα έπιπλα και τα αντικείμενα που θα μεταφερθούν και την δυσκολία μεταφοράς αυτών με το μεγαλύτερο όγκο.

Επίσης, θα ελέγξει τον χώρο για να γνωρίζει την πρόσβαση του φορτηγού και αν απαιτείται η χρήση ανυψωτικού μηχανήματος. Τέλος αν θέλεις ο μεταφορέας μπορεί να αναλάβει και την πλήρη συσκευασία των πραγμάτων σου. Έτσι, έχοντας κάνει την προεργασία αυτή θα γνωρίζεις ακριβώς το κόστος της μεταφοράς και θα μπορείς να κάνεις και τις ανάλογες επιλογές, μη ανησυχώντας για επιπρόσθετα έξοδα.

οικονομική μετακόμιση

Δεύτερο tip για οικονομική μετακόμιση: Συσκεύασε μόνη/ος σου τα περισσότερα πράγματα

Η συσκευασία των αντικειμένων σας είναι μια επιπλέον εργασία για την μεταφορική, αν θέλεις λοιπόν να κάνεις μια πιο οικονομική μετακόμιση μπορείς να συσκευάσεις τα πράγματα σου μόνη/ος σου. Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι τα ρούχα, τα ποτήρια, τα πιάτα, διάφορα διακοσμητικά, βιβλία κ.α. Για αυτή τη διαδικασία θα χρειαστεί να προμηθευτείς με κούτες σε διαφορετικά μεγέθη, και όχι μόνο μεγάλες γιατί μετά θα είναι ασήκωτες, φελιζόλ, εφημερίδες, καθώς και σακουλές διαφόρων μεγεθών.

Μπορείς επίσης να κερδίσεις χώρο από το πακετάρισμα ρούχων, διπλώνοντας τα σε ρολά, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο μέσα στις βαλίτσες. Ενώ μπορεί να τυλίξεις και εύθραυστα αντικείμενα της κρεβατοκάμαρας σου με αυτά, ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσεις πολλά είδη συσκευασίας. Αξιοποίησε όλα τα αντικείμενα σου αποθηκεύοντας πράγμα μέσα σε ψάθινα καλάθια που μπορεί ήδη να έχεις.

οικονομική μετακόμιση

Τρίτο tip: Αποσυναρμολόγησε εσύ τα μεγάλα έπιπλα και όχι η μεταφορική

Πολλά έπιπλα στο σπίτι σου είναι συναρμολογούμενα, όπως το κρεβάτι, μια βιβλιοθήκη, ένα τραπέζι κ.α. Αυτά μπορείς αυτούσια να τα μεταφέρεις στο νέο σου σπίτι αλλά εξαιτίας του όγκου τους ίσως χρειαστεί ανυψωτικό μηχάνημα και το κόστος να είναι υψηλότερο. Η μεταφορική μας μπορεί να καλύψει την μεταφορά καθώς και την αποσυναρμολόγηση κάθε επίπλου αλλά αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα μπορείς να τα αποσυναρμολογείς μόνη/ος σου και να τα μεταφέρεις ακόμα ευκολότερα και οικονομικότερα.

Τέταρτο tip: Βοήθησε μαζί με τους φίλους σου στη μετακόμιση

Αναρωτιέσαι τι εννοούμε με την παραπάνω συμβουλή; Αν εσύ μαζί με κάποιον φίλο σου μπορείτε να βοηθήσετε κατά την μεταφορά των πραγμάτων μπορείς να ενημερώσεις τον μεταφορέα ώστε να μην χρειαστεί πολύ προσωπικό και συνεπώς να είναι ακόμα πιο φθηνή η μετακόμιση. Μπορείτε για παράδειγμα εσύ και οι φίλοι σου να κατεβάσετε κούτες με υαλικά, ρούχα, παπούτσια και αλλά πράγματα.

Ενώ φυσικά και η μεταφορά τέτοιων ειδών με αμάξι μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος. Απλά δώστε προσοχή στην μεταφορά ώστε να μην υπάρχουν ζημίες. Ενώ συμβουλή μας είναι να μην μεταφέρεις έπιπλα και αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι ή δεν θες πια. Η μετακόμιση είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αφήσεις πίσω σου οτιδήποτε πιάνει χώρο και στην ουσία δεν χρειάζεσαι πια και δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρεις στο νέο διαμέρισμα, πόσο μάλλον να πληρώσεις για την μεταφορά του.

οικονομική μετακόμιση

Πέμπτο tip: Ενοικίαση μόνο φορτηγού

Τέλος, μια ακόμη συμβουλή μας για μια οικονομικότερη μετακόμιση είναι να ενοικιάσεις μόνο το φορτηγό μαζί με τον οδηγό. Το κόστος για αυτές μόνο τις υπηρεσίες είναι εξαιρετικά οικονομικές και χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις. Σε γενικές γραμμές αν έχεις οργανώσει καλά το πλάνο μετακόμισης σου, το συνολικό κόστος κυμαίνεται σε πολύ οικονομικές τιμές.

οικονομική μετακόμιση

Στην ιστοσελίδα μας μπορείς να βρεις εύκολα και γρήγορα όλες τις υπηρεσίες μας για μετακομίσεις και μεταφορές με τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία που αναζητάς. Με την πολυετή εμπειρία μας και με σεβασμό σε κάθε πελάτη μας προσπαθούμε να διαμορφώνουμε οικονομικά πακέτα για μεταφορές και μετακομίσεις.

Αυτές λοιπόν ήταν οι δικές μας συμβουλές για μια οικονομική μετακόμιση. Βρες στο site μας το πακέτο που καλύπτει τον προϋπολογισμό σου στις καλύτερες τιμές της αγοράς και επικοινώνησε άμεσα μαζί μας.