Μια μετακόμιση απαιτεί καλή προετοιμασία και οργάνωση. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για να γίνει εύκολα και γρήγορα. Υπάρχουν 5 απλά βήματα για να οργανώσει κανείς άμεσα τη μετακόμιση του. Σε αυτά τα βήματα θα αναφερθούμε παρακάτω, ώστε να σου λύσουμε τα χέρια και να σου δώσουμε την πιο ολοκληρωμένη απάντηση στο ερώτημα «πώς να οργανώσω μια μετακόμιση;».

5 βήματα μετακόμιση

Πρώτο βήμα: Πακετάρισμα και μετακόμιση

Το πακετάρισμα είναι το πρώτο και βασικό βήμα για να οργανώσεις την μετακόμιση σου. Προμηθεύσου κούτες διαφορετικών μεγεθών και οργάνωσε σε αυτές τα πράγματα σου ανά κατηγορίες και δωμάτια. Ξεκίνα με κάθε δωμάτιο, τα διακοσμητικά, βιβλία κ.α. και μετά με τα πιο εύθραυστα αντικείμενα. Καλό είναι να μην παραγεμίσεις τις κούτες διότι δεν θα αντέξουν το βάρος ενώ σημαντικό είναι κάθε κούτα να γραφεί ποιο είναι το περιεχόμενο της, ώστε να είναι εύκολο και το ξεπακετάρισμα τους.

Μην προμηθευτείς μόνο μεγάλες κούτες, γιατί στο τέλος θα είναι ασήκωτες. Επιπλέον, ένα ακόμη tip μας είναι να τοποθετείς στο κάτω μέρος τα πιο βαριά αντικείμενα και τα πιο ελαφριά στην κορυφή. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως μια μετακόμιση, και πιο συγκεκριμένα η διαδικασία του πακεταρίσματος, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ξεκαθάρισμα πραγμάτων που δεν θες και δεν χρησιμοποιείς πια. Αυτά μπορείς να τα δωρίσεις και σίγουρα να μην τα μεταφέρεις στο νέο σου σπίτι.

5 βήματα μετακόμιση

Δεύτερο βήμα: Αποσυναρμολόγηση και μεταφορά βαριών επίπλων κατά την μετακόμιση

Όσον αφορά τα βαριά έπιπλα όπως κρεβάτια, βιβλιοθήκη, τραπέζια κ.α. καθώς και ηλεκτρικές συσκευές ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο, αυτά θέλουν μια επιπλέον προσοχή. Μπορείς να μιλήσεις με την μεταφορική που θα επιλέξεις ώστε να αναλάβει με τον καλύτερο τρόπο το πακετάρισμα αυτών των αντικειμένων. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αποσυναρμολογήσεις τα έπιπλα που μοντάρονται για μια πιο εύκολη μετακόμιση με μικρότερο βάρος και όγκο, ασφαλέστερη μεταφορά και προστασία από ζημιές.

5 βήματα μετακόμιση

Τρίτο βήμα: Επίλεξε τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας

Πέρα από τις χάρτινες κούτες που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν και πολλά ακόμα χρήσιμα και απαραίτητα υλικά συσκευασίας. Να τονίσουμε ότι κούτες μπορείς να βρεις από πολλά μαγαζιά της γειτονίας σου, μη ξοδεύοντας έτσι επιπλέον χρήματα. Η χαρτοταινία είναι επίσης απαραίτητη για το κλείσιμο και την ασφάλεια των αντικειμένων σου.

Για το τύλιγμα των επίπλων και των ηλεκτρικών συσκευών μπορείς να προμηθευτείς ειδικό χαρτόνι συσκευασίας καθώς και το ειδικό πλαστικό, αεροπλάστ. Επίσης χρήσιμες είναι και οι εφημερίδες, τα χαρτιά και υφάσματα για το τύλιγμα των υαλικών σου αλλά και άλλων ευθραύστων αντικειμένων. Ένα έξτρα tip είναι τα πιάτα να στοιβάζονται το ένα μέσα στο άλλο, ενώ άλλα όπως ποτήρια θα πρέπει να τοποθετούνται σε όρθια θέση.

5 βήματα μετακόμιση

Τέταρτο βήμα: Αποφάσισε τι θα μεταφέρεις μόνη/ος σου και τι η μεταφορική

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσεις αν θα αναλάβει η μεταφορική την μετακόμιση σου εξολοκλήρου ή όχι. Μπορείς να οργανώσεις την μεταφορά των αντικείμενων σου σε δόσεις και να αναλάβει την μεταφορά των πιο βαριών και με όγκο επίπλων και συσκευών μια εξειδικευμένη μεταφορική. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεις πως όλα θα μεταφερθούν με ασφάλεια και με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Μπορείς φυσικά να αναθέσεις στην μεταφορική που θα επιλέξεις και το πακετάρισμα και την οργάνωση όλων των αντικείμενων σου, εφόσον δεν έχεις χρόνο και ενεργεία να ασχοληθείς με την διαδικασία αυτή. Αφού λοιπόν πάρεις την καλύτερη απόφαση για σένα σειρά έχει η επικοινωνία με την μεταφορική εταιρεία.

Πέμπτο βήμα: Επίλεξε και επικοινώνησε άμεσα με μια έμπειρη μεταφορική εταιρεία

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθυνθείς στους ειδικούς στις μεταφορές και μετακομίσεις. Κάνοντας μια καλή ερευνά αγοράς θα καταλήψεις σε μια αξιόπιστη εταιρία. Αυτή μπορεί να αναλάβει το αμπαλάρισμα των αντικειμένων σου και την ασφάλεια και άμεση μεταφορά όλων σου των υπαρχόντων. Η μετακόμιση είναι άλλωστε μια διαδικασία που δεν μπορεί να αναλάβει μονός του κάνεις.

Επικοινώνησε λοιπόν με την μεταφορική, συζητήστε ανάλογα με τις ανάγκες σου αν θα χρειαστεί η χρήση ανυψωτικού μηχανήματος για ειδικές μεταφορές και ενημερώσου για το συνολικό κόστος της διαδικασίας, ώστε να είσαι κατάλληλα οργανωμένος. Οι καλύτερες μέρες για μετακόμιση είναι η Παρασκευή απόγευμα ή το Σάββατο πρωί, διότι θα έχεις χρόνο να τακτοποιηθείς και να οργανωθείς. Όπως και να έχει μίλησε αρκετές μέρες πιο πριν με την μεταφορική ώστε να κανονίσεις την ήμερα και ώρα που βολεύει εσένα περισσότερο.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να οργανώσεις καλυτέρα την μετακόμιση σου. Η εταιρεία μας με την πολυετή εμπειρία της, το άψογα καταρτισμένο προσωπικό της, βρίσκεται στην διάθεση σου για να σε βοηθήσει με την μετακόμιση σου με εγγύηση ασφάλειας μεταφοράς και οικονομικά πακέτα.