Η ώρα της μετακόμισης καταφθάνει και εσύ νιώθεις ότι δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Το σημαντικότερο όλων είναι το πακετάρισμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος για άγχος. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 7 tips που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις και να κάνεις το πακετάρισμα της μετακόμισης σου μια εύκολη διαδικασία, χωρίς πολλή κούραση. Με τις συμβουλές μας, όλα θα μπορούν εύκολα να μπουν στις νέες τους θέσεις, χωρίς να χάσεις πολύτιμο χρόνο.

7 tips πακετάρισμα

1. Κάνε το πακετάρισμα σε δόσεις

Το πακετάρισμα σε δόσεις σίγουρα είναι μια από τις σημαντικότερες συμβουλές μας για μια εύκολη μετακόμιση. Υπάρχει το τέλειο πακετάρισμα και αυτό ξεκινάει με την οργάνωση και τη ταξινόμηση. Δεν μπορούν όλα να γίνουν μαζί, για αυτό ξεκίνησε νωρίς να μαζεύεις τα πράγματα σου. Ξεκίνα με ένα δωμάτιο την φορά και πακέταρε τα αντικείμενα του κάθε δωματίου ξεχωριστά. Αυτός ο τρόπος θα σε διευκολύνει πολύ.

Ξεκίνα με το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι και συνέχισε με τα υπόλοιπα. Σημαντικό επίσης είναι κάθε κουτά να έχει γραμμένο το δωμάτιο και το περιεχόμενο που έχει μέσα, για να κανείς έτσι ακόμα πιο εύκολο και το ξεπακετάρισμα. Καλύτερα να το σημειώνεις στο πλάι, διότι όταν τα κουτιά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, θα είναι δύσκολο να διαβάσεις τι περιέχουν.

7 tips πακετάρισμα

2. Ξεκαθάρισμα πριν το πακετάρισμα

Δεν μπορείς να ξεκινήσεις το πακετάρισμα χωρίς πρώτα να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα των αντικείμενα σου. Είναι άλλωστε η καλύτερη ευκαιρία, θα ανανεωθείς και θα κάνεις μια νέα αρχή. Δες τι αξίζει να μεταφέρεις στο νέο σου χώρο και τι ήρθε η ώρα να αποχωριστείς και να δωρίσεις.

Δεν υπάρχει πιο ανανεωτικό συναίσθημα από αυτό του ξεκαθαρίσματος, με τον τρόπο αυτό θα ανοίξεις χώρο για νέα πράγματα και θα απελευθερώσεις αποθηκευτικό χώρο στο νέο σου σπίτι. Βρες λίγο χρόνο λοιπόν και ξεκινά με το ξεκαθάρισμα κάθε χώρου πριν πακετάρεις.

3. Πακέταρε τα ρούχα σου σε βαλίτσες και μεγάλες σακούλες

Το πακετάρισμα των ρούχων είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο σε μια μετακόμιση. Μια πολύ έξυπνη και πρακτική λύση για το πακετάρισμα των ρούχων σου είναι να τα τοποθετήσεις στις βαλίτσες που ήδη έχεις και έτσι και αλλιώς θα μεταφέρεις στο νέο σου σπίτι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με μεγάλες σακούλες.  Έτσι όλα αποθηκεύονται εύκολα και συγχρόνως προστατεύονται.

Μια ακόμη ιδέα είναι να αξιοποιήσεις τις προστατευτικές μεμβράνες που έχεις από καθαριστήρια και να βάλεις μέσα σε αυτές κρεμάστρες με τα ρούχα σου. Έτσι θα τα μεταφέρεις εύκολα, χωρίς να σκονιστούν ενώ θα είναι και έτοιμα για να τα κρεμάσεις στη ντουλάπα του νέου σπιτιού σου.

4. Δώσε έμφαση στο πακετάρισμα των εύθραυστων αντικειμένων

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσεις έμφαση στο πακετάρισμα των ευθραύστων αντικειμένων σου. Αυτά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, για αυτό για να τα προστατέψεις κατά την μετακόμιση μπορείς να τα τυλίξεις προσεκτικά με προστατευτική μεμβράνη με φυσαλίδες. Μπορείς επίσης να τυλίξεις πιάτα και ποτήρια με τραπεζομάντηλα και πετσέτες της κουζίνας, αυτό θα τα προστατέψει από την όποια ζημιά κατά την μεταφορά τους.

Καλό είναι το πακετάρισμα των ειδών αυτών να γίνεται σε κούτες που θα γράφουν εύθραυστο και όχι μαζί με άλλα αντικείμενα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και παλιές εφημερίδες και περιοδικά για να κλείσεις το κουτί ώστε να τους προσφέρει ακόμα περισσότερη προστασία.

7 tips πακετάρισμα

5. Επίλεξε τα κατάλληλα υλικά για το αμπαλάζ επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών

Μπορεί ως τώρα να μιλήσαμε για τα αντικείμενα που είναι σχετικά εύκολα στο να πακετάρει κανείς, άλλα τι γίνεται με τα έπιπλα και τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές. Τα ογκώδη αντικείμενα όπως τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές απαιτούν ιδιαίτερη διαχείριση κατά το πακετάρισμα τους. Αρχικά, οτιδήποτε αποσυναρμολογείται καλό είναι να το λύσεις για εξοικονόμηση χώρου και ευκολότερη μεταφορά.

Για το τύλιγμα των επίπλων σου μπορείς να προμηθευτείς χαρτόνι συσκευασίας και ειδική μεμβράνη σαν αυτή που χρησιμοποιούν στα αεροδρόμια. Έτσι θα προστατεύσεις τα έπιπλα και τις συσκευές σου από ζημιές. Φυσικά η πλαστική μεμβράνη με τις φουσκάλες είναι επίσης πολύ χρήσιμη.

Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς αρκετά ρολά χαρτοταινίας για να κολλήσεις όλες τις συσκευασίες, κουτιά και ότι άλλο χρειάζεται προστασία. Καλό είναι να αποφύγεις κάθε άλλο είδος ταινίας για το τύλιγμα των επίπλων σας, διότι αυτές έχουν ισχυρή κολλά και μπορεί να αφήσουν σημάδι σε αυτά.

7 tips πακετάρισμα

6. Διάλεξε κουτές διαφορετικών μεγεθών

Μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική συμβουλή μας είναι να προμηθευτείς κούτες σε διάφορα μεγέθη και να μην περιοριστείς μονό στις πολύ μεγάλες. Αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύονται πιο ελαφριά και ογκώδη αντικείμενα, όπως μαγειρικά σκεύη, μαξιλάρια και άλλα όχι πολύ βαριά αντικείμενα.

Κούτες κανονικού και μικρού μεγέθους είναι ιδανικές για την μεταφορά των πιο βαριών αντικείμενων καθώς είναι πιο εύκολες στη διαχείριση και μεταφορά. Αν αποθηκεύεις βάζα, πιάτα και άλλα παρόμοια αντικείμενα καλό είναι να τα τυλίξεις με υφασμάτινα είδη ή εφημερίδες για επιπλέον προστασία. Ενώ πάντα τοποθετούμε τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος και τα πιο ελαφριά στην κορυφή. Τέλος, είναι σημαντικό να προσέξεις να μην παραγεμίσεις τις κούτες ώστε αυτές να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα

7. Φτιάξε βαλίτσα με τα είδη πρώτης ανάγκης

Το να έχεις για τις πρώτες μέρες μια βαλίτσα με όλα τα απαραίτητα όπως οδοντόβουρτσα, παντόφλες, ρούχα κ.α., σίγουρα θα σου λύσει τα χέρια. Δεν θα χρειάζεται να ανοίγεις όλες τις κουτές στην προσπαθείς να βρεις το οτιδήποτε άλλα θα έχεις για τις πρώτες μέρες όλα τα απαραίτητα σε άμεση πρόσβαση.

7 tips πακετάρισμα

Αν όλα τα παραπάνω είναι κάτι το οποίο δεν θεωρείς πως θες να αναλάβεις μόνος/η σου τότε αφέσου στα χεριά του έμπειρου προσωπικού της AIOLOS TEAM για το πακετάρισμα και την μεταφορά των αντικειμένων σου κατά την μετακόμιση. Με πολυετή εμπειρία και άψογη οργάνωση όλα θα γίνουν με τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο, ενώ όλα θα τοποθετούν άμεσα στο νέο σου σπίτι. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας και ζήτα προσφορά.