Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες δίνουν μεγάλη σημασία στη συμβολή των logistics στην βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Οι υπηρεσίες Logistics αποτελούν αναμφίβολα έναν από τους σημαντικότερους κλάδους στον κόσμο των επιχειρήσεων. Ο όρος logistics αναφέρεται κατά βάση στην διαχείριση εμπορευμάτων ή προϊόντων κατά την αποθήκευση και τη διαμετακόμιση τους. Η διαχείριση logistics είναι η πρακτική του εντοπισμού της διανομής. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις είναι πιο οικονομικά αποδοτικό να αναθέτουν τα logistics σε μια τρίτη εταιρεία που ειδικεύεται στις μεταφορές και την αποθήκευση.

Η εταιρεία μας AIOLOS TEAM, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχει κορυφαίας ποιότητας λύσεις σε μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών σε όλους τους κλάδους ειδίκευσης τους.

logistics

Γιατί σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι τόσο σημαντικές οι εταιρείες Logistics;

Λόγω του τεράστιου αριθμού πλέον επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, η εφοδιαστική αλυσίδα είναι καθοριστικής σημασίας για τις διαδικασίες αποστολής παραγγελιών σε πελάτες ή μεταφοράς αποθέματος σε εμπόρους. Μέσω των εταιρειών Logistics μια επιχείρηση μπορεί να εντοπίζει σε οποιοδήποτε σημείο, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, τα εμπορεύματα και τις παραγγελίες των πελατών της.

Έτσι μπορούν να βρεθούν όλα τα πακέτα, να βελτιωθούν οι χρόνοι παράδοσης και να υπάρχει η διασφάλιση ότι οι πελάτες θα έχουν τα αγαθά και τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει όταν τα χρειάζονται. Ο απώτερος στόχος της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η μετακίνηση εμπορευμάτων από το ένα σημείο της αλυσίδας εφοδιασμού στο άλλο με τον γρηγορότερο, αποδοτικότερο και οικονομικότερο δυνατό τρόπο.

Μέσω των εταιρειών Logistics, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον αξία διασφαλίζοντας ότι έχουν τη σωστή ποιότητα και ποσότητα των προϊόντων τους διαθέσιμα για παράδοση στους πελάτες. Επίσης, βελτιώνεται η απόδοση της επιχείρησης διότι παρέχονται ποιοτικότερες και σε μικρότερο χρόνο εμπειρίες στους πελάτες. Αυτοί λαμβάνουν τις παραγγελίες του σε λιγότερο χρόνο, καλύπτοντας άμεσα τις ανάγκες τους. Όλα αυτά οδηγούν στην διαμόρφωση μιας καλής φήμης και κριτικής για την επιχείρηση σας, ενώ δημιουργεί και καλές εντυπώσεις και εμπιστοσύνη στους πελάτες να ξανά αγοράσουν από εσάς.

Με τον τρόπο αυτό οι επιχείρησης αναπτύσσονται και μεγαλώνουν, αποκτούν περισσότερες ευκαιρίες για να γίνουν ανταγωνιστικές. Οι εταιρείες logistics λοιπόν, εξασφαλίζουν ότι τα προϊόντα θα είναι στο σωστό παραλήπτη τη κατάλληλη στιγμή, μέσω της πιο αποτελεσματικής οργάνωσης και με τους φθηνότερους και ταχύτερους τρόπους μεταφοράς των προϊόντων.

logistics

Logistics Vs διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι υπηρεσίες Logistics χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως ταυτόσημοι όροι. Ωστόσο, αν και μοιάζουν, δεν είναι το ίδιο. Από την μια η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μια ευρεία έννοια που περιλαμβάνει μέσα πολλές υπηρεσίες, όπως ότι θα έχετε τα προϊόντα που χρειάζεστε στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και στη συνέχεια θα παραδοθούν άμεσα και με το μικρότερο κόστος. Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας αναφέρεται στη συνεργασία μεταξύ εταιρειών που φέρνουν σε επαφή πελάτες, προμηθευτές και άλλους συνεργάτες, βελτιστοποιώντας την εμπειρία του τελικού παραλήπτη.

Οι εταιρίες logistics καλύπτουν πράγματα όπως η απόκτηση πρώτων υλών για ένα προϊόν, την αρχική αγορά και αποθήκευση αγαθών. Στην εταιρεία μας προσφέρουμε μεγάλη γκάμα λύσεων για διανομές εντός αττικής, καθώς και ειδικές επιλογές ανυψωτικών μηχανημάτων. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και να βρείτε ολοκληρωμένα πακέτα βραχυπρόθεσμων & μακροπρόθεσμων αποθηκεύσεων.

Η αποθήκευση γίνεται σε δικό μας χώρο και η μεταφορά με δικό μας στόλο οχημάτων, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε κάθε στιγμή που βρίσκονται τα προϊόντα σας. Επίσης, η φύλαξη, η διαλογή, η συσκευασία και  η μεταφορά των προϊόντων γίνεται χωρίς καθυστερήσεις που επιβαρύνουν εσάς και τους πελάτες σας. Προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε υπηρεσία logistics, από μια απλή αποστολή ενός δέματος και την μεταφορά του, μέχρι και λύσεις μετασχηματισμού που εκτείνονται σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

logistics

Ελπίζουμε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες logistics, όποιο και αν είναι τα μέγεθος της επιχείρησης σας μπορείτε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία η οποία στόχο έχει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε πελάτη της και να βελτιστοποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της, βοηθώντας την να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά την οποία δραστηριοποιείται.

Εμπιστευτείτε και εσείς τους ειδικούς και δείτε τις πωλήσεις σας να αυξάνονται και την επιχείρηση σας να αναπτύσσεται. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθε περισσότερα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας όπως τη διαλογή εμπορευμάτων, τη διανομή σε μαγαζιά, σύγχρονες λύσεις συσκευασίας κ.α.

logistics