Η προστασία του περιβάλλοντος και η χρήση υλικών φιλικά προς αυτό είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και όσον αφορά τις μεθόδους συσκευασίας. Αν είστε μάλιστα σε διαδικασία μετακόμισης και βρίσκεστε σε αναζήτηση ειδών συσκευασίας τα οποία να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και θέλετε να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα κατά τη μετακόμιση σας, το άρθρο αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει.

Παρακάτω θα σας ενημερώσουμε για τα οικολογικά υλικά συσκευασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια μετακόμιση, καθώς και με ποιο τρόπο να προμηθευτείτε ειδή συσκευασίας φιλικά προς περιβάλλον.

Ποια είναι τα είδη και οι μέθοδοι συσκευασίας που είναι φιλικές προς το περιβάλλον;

  • Χάρτινα χαρτοκιβώτια

Ας ξεκινήσουμε με τα βιοδιασπώμενα κουτιά συσκευασίας από φυσικά υλικά, τα οποία  κατασκευάζονται από άμυλο καλαμποκιού ή σιτάρι, είναι κομποστοποιημένα και μη τοξικά. Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τα καταστήματα από τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

Μια άλλη εναλλακτική επίσης φιλική προς το περιβάλλον είναι να χρησιμοποιήσετε μεταχειρισμένα  κουτιά από εμπορεύματα. Αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα γύρω μαγαζιά της γειτονιάς σας που μπορεί να μην τα χρειάζονται πια. Σίγουρα θα βρείτε γιατί και εκείνοι στην συνεχεία τα πάνε προς ανακύκλωση, ενώ είναι και εντελώς δωρεάν. Αν δεν καταφέρετε να βρείτε όσα θέλετε τότε μπορείτε επίσης να επιλέξετε κουτιά κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά για να ενισχύσετε την προστασία προς το περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος χάρτινου κουτιού, είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο, για να συσκευάσετε τα αντικείμενά σας. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το κουτί είναι αρκετά μεγάλο και ανθεκτικό για το πακετάρισμα των αντικειμένων σας.

μέθοδοι συσκευασίας

  • Ανακυκλωμένη χάρτινη ταινία

Φυσικά και η ταινία είναι απαραίτητη για το πακετάρισμα σε μια μετακόμιση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε και να χρησιμοποιήστε ταινία από ανακυκλωμένο χαρτί. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ακόμα περισσότερο το αποτύπωμα σας στο περιβάλλον. Ένας ακόμη τρόπος για να μειώσετε την χρήση αυτοκόλλητης ταινίας στη μετακόμιση σας είναι να διπλώσετε το πάνω μέρος των κουτιών.

Τα χαρτοκιβώτια μπορούν να διπλωθούν στο επάνω μέρος για να περιοριστεί η χρήση ταινίας συσκευασίας που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι πλαστική. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα μειώσετε το κόστος μετακόμισης αλλά θα συμβάλλετε και στη μείωση των απορριμμάτων.

μέθοδοι συσκευασίας

  • Μεμβράνη φυσαλίδων και ρολά κυματοειδούς χαρτιού

Ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στο αγαπημένο πολλών bubble-wrap. Υπάρχει η βιοδιασπώμενη εκδοχή της, η οποία σας προσφέρει την ίδια προστασία αλλά είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο χαρτί και κομποστοποιήσιμο μετά τη χρήση, έτσι μειώνονται και τα πλαστικά απόβλητα. Το περιτύλιγμα αυτό φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές περιπτώσεις και μετά την μετακόμιση σας και στην συνέχεια να ανακυκλωθεί.

Όσον αφορά το ρολό κυματοειδούς χαρτιού, αυτό είναι μια επίσης εξαιρετική επιλογή. Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί και χρησιμοποιείται ως περιτύλιγμα για πολλά αντικείμενα, ως μια εναλλακτική και πιο οικολογική πρόταση συσκευασίας.

Εταιρεία μετακόμισης και συσκευασία

Αν ωστόσο επιθυμείτε μια έμπειρη εταιρεία να αναλάβει την όλη διαδικασία συσκευασίας των αντικειμένων σας, χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τότε καλυτέρα να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Μπορείτε να διαλέξετε μια εταιρεία μετακομίσεων η οποία έχει την τεχνογνωσία να αναλάβει την συσκευασία όλων των αντικειμένων σας χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά. Αναφορικά με το κόστος των υλικών συσκευασίας, αυτό κυμαίνεται ανάλογα με τον όγκο που έχετε να μεταφέρετε.

Στην AIOLOS TEAM, με περισσότερα από 50 χρόνια ειδίκευσης, αναλαμβάνουμε την συσκευασία των αντικειμένων σας με ασφάλεια και τεχνογνωσία. Χρησιμοποιούμε 100% ανακυκλώσιμα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον με την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Γνωρίζουμε ότι ο πυρήνας και η βάση των μετακομίσεων και της μεταφοράς (εμπορευμάτων ή οικοσκευών) είναι η συσκευασία.

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης μόλυνσης του περιβάλλοντος του πλανήτη μας και της οικολογικής ευαισθησίας που διακατέχει όλο το προσωπικό μας, φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά για την συσκευασία έργων τέχνης, επίπλων, εύθραυστων αντικειμένων και κάθε άλλου είδους αντικειμένου.

Αν και εσείς θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να μειώσετε τα απορρίμματα των υλικών συσκευασίας που μια μετακόμιση έχει, εμπιστευτεί την εταιρεία μας, με το προσωπικό μας να βρίσκεται στην διάθεση σας με μοναδικά πακέτα μετακόμισης και συσκευασίας. Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε και την δική σας πρόσφορα.