Το κόστος μεταφοράς σε μια μετακόμιση είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους όσους σκοπεύουν να αλλάξουν κατοικία. Κάθε μετακόμιση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες καθώς διαφορετικές είναι και οι ανάγκες του κάθε ατόμου. Ωστόσο μερικοί παράγοντες επηρεάζουν σταθερά το κόστος μετακόμισης, παράγοντες τους οποίους καλό είναι να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε μια μεταφορά ή μετακόμιση.

Το καλύτερο είναι να επιλέξετε μια έμπειρη εταιρεία μεταφορών που θα σας προφέρει μια συμφέρουσα προσφορά σε σχέση με την ποιότητα και τιμή. Παρακάτω λοιπόν, θα αναφέρουμε αναλυτικά στους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος μεταφοράς σε μια μετακόμιση. Μερικοί από αυτούς είναι η τοποθεσία παραλαβής και εναπόθεσης, το βάρος και ο όγκος των αντικειμένων κ.α.

κόστος μεταφοράς μετακόμιση

1. Πρώτος παράγοντας που επηρεάζει το κόστος μεταφοράς: Βάρος, όγκος και ο συνολικός αριθμός των αντικειμένων

Όπως καταλαβαίνετε ο συνολικός αριθμός των αντικειμένων προς μεταφορά από τον έναν χώρο στον άλλον επηρεάζει το τελικό κόστος. Η μεταφορά μεγάλων και βαριών αντικειμένων αυξάνει το κόστος καθώς η προσπάθεια που χρειάζεται για να μεταφερθούν είναι μεγαλύτερη καθώς και λόγω του χώρου που θα καταλάβουν στο φορτηγό. Αν πρόκειται να μεταφερθούν βαριά έπιπλα ενός μεγάλου διαμερίσματος προφανώς και η διαδικασία αυτή θα κοστίσει περισσότερο από την μεταφορά απλών κουτιών με αντικείμενα.

Αν τα έπιπλα σας μπορούν να αποσυναρμολογηθούν αυτό είναι ιδιαίτερα επιθυμητό, διότι μπορούν να μεταφερθούν ευκολότερα και να καταλάβουν λιγότερο χώρο κατά τη μεταφορά τους. Ο όγκος των μεταφερόμενων αντικειμένων είναι ο παράγοντας που συνδέεται άμεσα με το μέγεθος τους και σε κάποιες περιπτώσεις υπολογίζεται το κόστος τους ανά κυβικό. Έτσι και ο παράγοντας βάρος καθορίζει την τιμή της μεταφοράς, όσο πιο βαρύ είναι το εμπόρευμα προς μεταφορά τόσο πιο μεγάλη είναι και η τιμή.

κόστος μεταφοράς μετακόμιση

2. Δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει το κόστος μεταφοράς: Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν

Κατά τη μετακόμιση σας σίγουρα θα χρειαστείτε έναν αριθμό υλικών για το πακετάρισμα των αντικειμένων σας, των μεγάλων και των μικρών. Σε μια μετακόμιση όταν αναφέρουμε υλικά εννοούμε αυτά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία των αντικειμένων προς μετακόμιση όπως χαρτοκιβώτια και κούτες σε διάφορα μεγέθη, χαρτί περιτυλίγματος, αυτοκόλλητες ταινίες, ρολό φυσαλίδας για να μην χτυπηθούν τα αντικείμενά σας κ.α.

Ορισμένες μεταφορικές εταιρείες χρεώνουν όλες τις συσκευασίες και υλικά που απαιτούνται για αυτό το λόγο και έτσι αυξάνεται το κόστος της μετακόμισης. Ωστόσο, αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε στην αγορά μόνοι σας τα υλικά που θα χρειαστείτε ή να εμπιστευτείτε μια έμπειρη μεταφορική εταιρεία για τη διαδικασία αυτή.

κόστος μεταφοράς μετακόμιση

3. Τρίτος παράγοντας που επηρεάζει το κόστος μεταφοράς: Χρήση ή όχι ανυψωτικού μηχανήματος

Η χρήση ή όχι ανυψωτικού μηχανήματος είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά το τελικό κόστος μιας μεταφοράς στη μετακόμιση. Αν μένετε σε υψηλό όροφο και η μεταφορά επίπλων και συσκευών δεν μπορεί να γίνει με το ασανσέρ τότε η χρήση ανυψωτικού μηχανήματος είναι μονόδρομος.

Επιπλέον, με τη χρήση αυτού μειώνεται και ο χρόνος μεταφοράς των αντικειμένων σας ενώ διαφυλάσσεται ακόμα περισσότερο και η ασφάλεια των επίπλων και άλλων βαρίων συσκευών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε και να τους αναφέρετε τις ιδιαιτερότητες του διαμερίσματος σας. Εκείνοι θα σας ενημερώσουν για τα καλυτέρα μέσα που θα χρειαστούν στη μετακόμιση σας καθώς  και για το κόστος.

4. Ο αριθμός του προσωπικού που θα χρειαστεί κατά την μετακόμιση

Όπως είναι λογικό σε μια μετακόμιση χρειάζονται και τα κατάλληλα άτομα για να μεταφέρουν τα πράγματά σας. Αν μάλιστα επιλέξετε να συσκευάσουν και να οργανώσουν και το πακετάρισμα των αντικειμένων σας, ο αριθμός αυτός του προσωπικού θα αυξηθεί, αυξάνοντας και το τελικό κόστος. Η τελική τιμή θα καθοριστεί με βάση τις εργασίες που θα κάνει το προσωπικό καθώς και το χρόνο που θα αυτό απασχοληθεί.

κόστος μεταφοράς μετακόμιση

5. Η απόσταση από το σημείο παραλαβής ως τη τοποθεσία εναπόθεσης

Φυσικά ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν το συνολικό κόστος μεταφοράς σε μια μετακόμιση είναι η χιλιομετρική απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στους δύο χώρους όπου πραγματοποιείται η μεταφορά. Όταν η απόσταση είναι μεγάλη τότε και τα έξοδα μεταφοράς αυξάνονται αντίθετα όταν η απόσταση είναι μικρή τότε το κόστος μειώνεται. Μπορείτε να ζητήσετε προσφορές από διαφορές μεταφορικές εταιρείες για το κόστος από το σημείο εκκίνησης και εναπόθεσης, ώστε να κάνετε και εσείς εκ των πρότερων μια έρευνα αγοράς.

6. Η μεταφορά αντικειμένων με ιδιαίτερη μεταχείριση

Η μεταφορά αντικειμένων που απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση και μεγάλη προσοχή, όπως έργα τέχνης, μουσικά όργανα κ.α. είναι κάτι το οποίο απασχολεί πολλούς. Υπάρχουν εξειδικευμένες μεταφορικές εταιρίες που με σεβασμό και τεχνογνωσία μεταφέρουν τα πολύτιμα αντικείμενα σας με ασφάλεια. Η μεταφορά τέτοιων αντικείμενων ωστόσο αυξάνει το τελικό κόστος μιας μετακόμισης.

κόστος μεταφοράς μετακόμιση

7. Η χρονική περίοδος μετακόμισης

Μπορεί να μην είναι από τα πρώτα που σκέπτεστε σε μια μετακόμιση αλλά η χρονική περίοδος που μετακομίζετε επηρεάζει και το τελικό κόστος. Προτιμήστε τις πρωινές ώρες καθημερινών ημερών και αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα καθώς είναι πολύ πιθανόν το κόστος να αυξηθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης για μεταφορικές εταιρείες. Αναφορικά με τις εποχές, ιδανική περίοδος είναι αυτή από αρχές Μαΐου μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

κόστος μεταφοράς μετακόμιση

Αυτοί ήταν λοιπόν οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος μεταφοράς σε μια μετακόμιση. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν προσφορά και για κάθε σας απορία που αφορά τις μεταφορές και τις μετακομίσεις, θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.